изграждане на уебсайт

Какво е Уебсайт?

Думата в пряк смисъл означава „място в мрежата.“ Сайт в най-общ план представлява съвкупност от уеб страници, които се адресират на един и същ URL адрес, който се състои от домейн /име/ или IP адрес.Всеки уебсайт се сервизира на уеб сървър, който има достъп до мрежата. Съществуват най-рaзлични видове уебсайтове според съдържанието, което е разположено вътре.

Технически погледнато съществуват два вида уебсайт.

 • Единият вид е така наречения статичен, който е значително по-лесно за създаване и работи по-бързо,но не се позволява промяна върху съдържанието му. При създаването на статичен сайт трябва да имате програмист под ръка, който да прави всяка една промяна.
 • Вторият вид е динамичният сайт, който имате повече от 95% административен панел, който е защитен с потребител и парола, което ви позволява да правите лесно промени без да се налага да заплащате допълнително на специалист.

Защо един бизнес има нужда от Уебсайт?

Уебсайтът дава корпоративна визия на всеки един бизнес и ако правилно е поднесена информацията може да увеличи интереса за съответната услуга или продукт.
Уебсайтът е като да отидете на бизнес среща с хубава кола.
Добрата визия дава възможност за ответната страна да си представи един успешен човек насреща,но както и уебсайтът, ако визията е добра,но информацията не е добре презентирана, то те нямат стойност.

Какво е нужно за добър Уебсайт?

Добрият уебсайт, освен добър имидж, трябва и да достига винаги крайната си цел,а именно правилно поднесена информация до крайния потребител.
При FIO (FilesInOffice) рецепта за успешен сайт е добър програмист, дизайнер, умел копирайтър и системен администратор, който да компилира всичко на достатъчно добър сървър, за да имаме шанс да успеем да пробием след големият брой конкуренти.

 • Дизайнерът има задачата да изгради визията за вашият уеб сайт като направи така, че цветовете да отговарят на последните тенденции които се променят всяка година
 • Програмистът има следната задача: да изгради правилна архитектура върху вече изграденият дизайн, а именно бутони, страници за услуги, контактна форма и други които са важни за индексацията на вашия бизнес сайт в търсачки като google. За да се постигне очаквания резултат трябва да се използват най-новите технологии който също се променят всяка година.
 • Копирайтърът пък трябва да извая текстове с възможно най-малък обем и същевременно да разкаже възможно най-много за съответният бизнес. След което да направи така, че в текстовете да има колкото е възможно повече изрази, фрази/ключови думи, които да се индексират в търсачки като Google.
 • Рядко някой наема личен системен администратор, затова използват различни компании в сферата на хостинг или облачните услуги.Добрият системен администратор ще набави правилното количество ресурси, ще добави и защити против хакерски атаки, както и ще настрой мониторинг, който да следи вашия уебсайт евентуално от претоварване или други външни фактори, които биха повлияли на доброто му представяне.

Какво е SEO оптимизация?

SEO оптимизацията е обобщена информация от нещата, които по-горе споделих.Именно това е добрият дизайн: многото ключови изрази,правилен формат на вашите изображения,социални мрежи и други.
Когато някой Ви обещае SEO оптимизация преди да е погледнал от вътре как е изграден вашият уебсайт, то е много възможно този човек да е измамник.

Важно ли е домейн името на сайта?

Домейнът е името на вашия уебсайт.Той има разширения, които трябва да се изберат според нуждите от вашия проек, като на пример:

 • .com е най-използваният домейн в света. Той е подходящ за сайтове с комерсиална или търговска насоченост.
 • .eu пък е домейн подходящ за бизнес, който ще се развива евентуално в пределите на цяла Европа.

Важно е да изберете вашето домейн-име, което трябва да бъде възможно с най-малко букви и едновременно да описва вашата дейност, както е нашият домейн filesinoffice.com– кратък и ясен. Ето и пример, където може да бъде и още по-кратък домейнът, който би довел до по-добри резултати – filesinoffice на кратко е FIO като ние притежаваме и домейна fio.bg. Тези неща са много важни за SEO оптимизацията понеже помага за индексацията в търсачките.Важно нещо е, че по-лесното име се запомня от повече потребители, което е и вашата цел.

Какво е комплексна услуга при нас за вашия Уебсайт?

При нас ще получите следният модел на услуга, който ние наричаме комплексна.

 • Добър екип, който ще сглоби вашия сайт за възможно най-кратко време.
 • Ще предостави уеб сървъри, които да изстрелят вашия сайт със страшна скорост към търсачките.
 • Техническа поддръжка, която да гарантира ,че вашият продукт ще бъде винаги актуален и съобразен с най-новите технологии.

Имате ли мечтан проект или бизнес, който в момента е офлайн?

Заповядайте на консултация при нас! Нека изберем именно вашия стил, имидж и визия за уебсайт, който ще помогне да покаже на света с какво сте по-добри от другите.

Етикети

Comments are closed

Архив