офис мрежа

Спестете време и пари на професионални ИТ услуги се довери!

Това което екипа на FIO (filesinoffice) вижда е, нуждата на малкия и среден бизнес, а дори и на големия да разбере, че сървърите не трябва да са под бюро, мазе или до някоя саксия. Сървърите трябва да са на защитено място, което са дейта център. Внимателно подбраните дейта центровете имат строго контролиран достъп, имат минимум 4 независими токови захранвания и над 15 интернет доставчика. Нуждата от цял един сървър е често срещана при големият бизнес или така нареченият enterprise. В един по-малък бизнес нямате нужда от 80% повече ресурси, които никога няма да използвате. Ние от FIO предлагаме ресурси, точно толкова колкото е необходимо за вашият софтуер, сайт или друг вид електронна услуга. Така спестявате пари от ток, подмяна на сървърно оборудване и нужда да познавате правилен човек, който да го прави.

Какво представлява Офис мрежа?

Офис мрежата е компютърна мрежа, която свързва различни компютри и устройства в един офис или работно пространство. Тя позволява на потребителите да споделят информация, ресурси и периферни устройства като принтери, скенери и сървъри. Офис мрежата обикновено се използва за споделяне на файлове, печатни услуги, достъп до интернет, електронна поща и други ресурси, които са необходими за ефективната работа на служителите в офиса. Такава мрежа може да бъде конфигурирана по различни начини в зависимост от нуждите на конкретния офис, като например провеждане на комуникация между различни отделни мрежи, сигурност на данните, управление на достъпа и други.

Услуга Офис Мрежа

Услугата офис мрежа е често срещана в почти всеки един офис. Как изглежда обаче тя на 95% от ситуациите. Сървър „до саксията“, VPN за допълнителна защита, който се инсталира на всяко едно устройство на което ще се работи и накрая софтуер, който много често е Samba. Този тип мрежа има няколко недостатъка:

  1. Сървър в офиса изгаря средно 62 лв ток. Често се използват 10-20% от ресурсите и доста по-голям шанс има някоя част да се развали. Тогава има опасност да спре целият процес на работа докато дойде специалист по ИТ да отстрани проблема, но представете си, че той в този момент отсъства.
  2. VPN за всяко устройство дава добра защита от хакерски атаки, но си длъжен да работиш там, където го има. Ако ти се наложи на място, където не са заложени всички настройки, работата е почти невъзможна без намесата на специалист по ИТ.
  3. Сървър Samba е едно от най-старите и най-известни решения за офис мрежи, но при всяка ваша допълнителна актуализация е необходима намесата на специалист по ИТ.

Как изглеждат нещата при нас:

  1. Сървър в дейта център с най-високо ниво на защита. Частите на истинските сървъри са доста по-издръжливи, но не разчитаме на това, а на ежедневните архиви. Използване на ресурс, точно толкова, колкото е необходим.
    Полза:Работеща услуга 24/7 и денонощен контактен център. Без нужда от посещения в офиса, прекъсвайки работният процес.
    Спестява пари от ток и цялата главоблъсканица сървъри и специфични неща, изискващи практиката на ИТ специалисти.
  2. Без VPN, което дава свобода от всяко едно устройство лесен достъп до офис мрежата. Сигурността на VPN е приложена в по-сложна технология, криеща се в софтуера, който използваме за офис мрежа.
  3. Софтуерната система, която използваме за офис мрежа има лесни настройки достъпни за всички. Има различни възможности сами да решавате кои файлове да споделяте и кои не. Може да изпращате файлове до хора, които не използват същия софтуер и те да бъдат получени или видяни, зависи само от това какви рестрикции ще заложите. Има и приложение за телефон на което може да получите пълен достъп до файлове си.

Варианти на Услугата Офис мрежа

Нашият подход за предоставяне на фирмена мрежа включва няколко възможности, които може да видите на този линк.

Или може да разгледате различните планове за фирмена мрежа:

Всеки от плановете дава възможност за пълна мобилност като позволява използването на различни устройства от всяка точка на света. Също така, ако има необходимост нашия екип може да предостави допълнително обучение за още по-голяма ефективност. Разбира се възможно е от по-нисък план да се премине на по-висок или да се подходи индивидуално към всеки един казус. Нашите специалисти могат да предоставят допълнителни подробности, за да изберете най-добрият вариант, който ви е необходим. Може да се свържете с нашите специалисти като използвате страницата за контакти.

Етикети

Comments are closed

Архив