Защо е необходим фирмен блог

Това да знаеш и можеш са различни неща. Напиши го, за да знаят и другите! Напиши го така, че да се редят на опашка за твоя продукт или услуга!

Теодор Колев, професионален копирайтър

В настоящата статия ще разгледаме някои основни моменти за това дали дадена фирма или организация има смисъл да поддържа блог. Е, разбира се не на последно място ще изясним и какво е това блог.

Много фирми не разбират нуждата от това да имат блог и да го поддържат редовно. Това се получава поради ред причини, неразбиране или пък спестяване на разходи. Въпреки че ако една фирма е опряла до спестяване от блог, то тогава е по-добре да затваря.

Що за чудесия е блога?

Блогът представлява цялостна онлайн платформа, където авторът, наречен блогър, публикува редовно информация, мнения, лични изживявания или друг вид съдържание, което може да включва текст, снимки, видео или аудио материали. Терминът „блог“ е съкращение от израза „уеб лог“ (web log) и обикновено представлява личен дневник или онлайн дневник, който се споделя с публика. Блоговете могат да бъдат посветени на различни теми като хранене, пътувания, мода, технологии, политика, лично развитие и други. Блогът често предлага възможност за коментари от страна на читателите, което позволява интерактивност и обмен на мнения между блогъра и аудиторията му.

Също така, един уебсайт може да включва и секция с блог. Този подход е силно застъпен във фирмени и продуктови уебсайтове.

Добавена стойност

Когато вашият уебсайт има секция за блог, той става по-интересен и актрактивен за потребителя. Фирменият блог може да съдържа интересно и стойностно съдържание и това ще привлече повече потребители с потенциал да се превърнат в истински клиенти. Освен това, блога може да има и публикации, които са вид съвети, упътване или инструкция за използването на определени продукти или услуги. По този начин ще се спестят допълнителни въпроси и загуба на време да се отговаря на често задавани въпроси.

Изразяване на собствено мнение

Блогът ви позволява да представите собственото си виждане по различни теми. Особено, когато искате да изпъкнете пред своите конкуренти и да привлечете повече клиенти.

Изграждане на силно онлайн присъствие

Чрез регулявно създаване и публикуване на съдържание във вашия блог, можете да създадете силно и значимо онлайн присъствие и да увеличите видимостта си в Интернет. Това може да бъде полезно за постигането на поставените цели.

Показване на експертен опит и изграждане на доверие

Добре поддържаният и развит фирмен блог може да бъде една електронна трибуна чрез която може да докажете своя експертен опит и потенциал. Както и да изградите доверие в потенциалните си клиенти.

Може да споделяте експертен опит, знания и да давате съвети, както и да създадете полезни упътвания или стойностни уроци.

Създаване на общност

Блогът може да ви помогне да създадете общност от хора с подобни интереси или виждания. Като се свържете и общувате с вашата аудитория чрез коментари и обратна връзка, можете да създадете активна и ангажирана общност около вашия блог.

Ако решите може да позволите възможността на потребителите да коментират под всяка статия или само под някои. Коментарите могат да се индексират от интернет търсачките и така ще имате подобряване на индексирането на уебсайта ви. Ще получите допълнителен трафик от посещения.

Лично и професионално развитие

Чрез фирмения блог може да се научите как да представяте пред широката аудитория вашите продукти и услуги, така че да докажете вашите умения и знания. Освен това, чрез блога може да съобщавате и различни актуални новости свързани със сферата в която оперирате.

Статиите написани в блога могат да бъдат разпределени в различни категории, което допълнително ще даде възможност за по-добро оформяне и структуриране на текстовете, които сте подготвили.

Ако вие нямате възможност, време или ресурс за редовно писане на статии за вашия блог може да се доверите на нашите специалисти, които ще изразят чрез думи всичко, което искате да кажете по определена тема. Може да научите повече в страницата за услуги за копирайт.

Повече ценно съдържание

Чрез регулярното писане на публикации в блога ви ще увеличите съдържанието с добавена стойност. По този начин ще нарасне шанса да се появят повече потребители, които се интересуват от темите, които сте засегнали в статиите си. Ще се увеличи трафика от интернет търсачките, които ще помогнат за увеличаване на видимостта на сайта ви.

Увеличаване на входящите връзки

Когато имате ценни и интересни публикации хората ще ги споделят между приятели чрез електронна поща, социални мрежи, форуми, системи за чат и по десетки други начини. Това ще увеличи връзките към вашия сайт и ще спомогне за увеличаване на посещенията на вашия уебсайт.

Освен това, всяка от връзките на отделните статии е съобразена с принципите на създаване на подходящи връзки за SEO оптимизация (SEO firendly urls), така че да е с максимална тежест и силен ефект върху индексацията в интернет търсачките.

Свежо съдържание

Вашият уебсайт е жив! Да, именно! Точно това ще си помислят и търсачките в Интернет. Свежото съдържание на вашия уебсасйт може да се постигне именно чрез системното писане на стойностни публикации. Ще се повиши и индексацията от търсачките в Интернет. Щом веднъж „научат“, че вие често добавяте нещо ново, то и често ще ви поддържат в индекса на релевантни позиции.

Опитвайте нещо ново

Статиите могат да бъдат „прозорец“ към търсачките и чрез възможността да добавяте и да опитвате нови ключови думи и изрази, които са типични за вашия бизнес, продукт или услуга. По този начин ще може да имате наблюдение какъв тип статии и изрази привличат повече посетители на вашия уебсайт. Освен това може да направите и някоя нова печеливша комбинация от думи и изрази, които да се окажат хит и да ви увеличат трафика.

В заключение можем да кажем, че това дали имате блог или не вече не е въпрос на избор а просто задължителна част от един съвременен уебсайт, който иска да е представен добре пред потенциалните си клиенти, а и в класирането в интернет търсачките.

Редовната поддръжка и развитие на фирмен блог е ключова и задължителна част към процедурите по SEO оптимизация. Защото без свежо съдържание няма какво да се направи независимо колко сте инвестирали във вашия уебсайт.

За да подобрите вашите резултатите в индексацията в Интернет може да се свържете с нас и ние ще ви помогнем за постигане на най-добрите резултати.

Етикети

Comments are closed

Архив